Projektna dokumentacija

Izdelava projektne in izvedbene dokumentacije za gradnjo nizkoenergijskih in pasivnih objektov (nizkoenergijska ali pasivna hiša)

Podjetje Arhem d.o.o. se že deseto leto ukvarja z izdelavo projektne dokumentacije za izvedbo pasivnih in nizkoenergijskih objektov. Naši objekti so narejeni po vseh standardih, ki veljajo v Avstriji in Nemčiji za gradnjo teh objektov in nekatere še celo presegajo. Projektno delovanje smo razširili na ključne izvedbene elemente, ki vplivajo na kakovost objekta. Celotno storitev smo nadgradili še z izdelavo celostnih energetskih bilanc, ki so ključne pri zasnovah novih ter rekonstrukcijah obstoječih objektov. Ponujamo vam celostno storitev – OD PROJEKTA DO OBJEKTA, vključno z vsemi ključnimi komponentami, izolacijo talne plošče, oboda, okna in prezračevalni sistem. Vse certificirano pri Inštitutu za pasivno gradnjo v Nemčiji.

Delovanje na področju nizkoenergijskih in pasivnih objektov nas je pripeljalo do poslovnih navezav s tujino, kjer imamo precej poslovnih partnerjev s področja izdelave gradbenih materialov za takšen način gradnje. Podjetja s katerimi sodelujemo, so vodilni evropski proizvajalci določenega materiala. V celotnem spektru delovanja dajemo velik poudarek ekologiji ter varovanju okolja.

Pri projektnem delu – pripravi projektne dokumentacije, Vam ponujamo celostno storitev. Izdelamo idejno zasnovo vašega objekta in jo skupaj z Vami uskladimo. Za Vas lahko izdelamo geodetski posnetek, pridobimo vse potrebne projektne pogoje in soglasja ter vodimo upravni postopek na upravni enoti.
Ko je idejna varianta potrjena naredimo izračun energetske bilance, ki ga delamo po nemški metodi za pasivno gradnjo – PHPP. Na podlagi tega dimenzioniramo prezračevanje, rekuperator… kar je ključnega pomena.

Ključna prednost, ki vam jo ponujamo je, da vam lahko ponudimo izdelavo celostne projektne dokumentacije, tako na nivoju za pridobitev gradbenega dovoljenja kot tudi projektno dokumentacijo za izvedbo – PZI. Porojektna dokumentacije vsebuje projekt medsebojno vsklajen projekt arhitekture, strojnih inštalacij, energetske bilance, elektro inštalacij in statike. V izdelavo projektne dokumentacije so prelite vse naše izkušnje, ki jih imamo pri izvajanju objektov, za vsako rešitev izdelamo PHPP izračun energetske bilance in zelo natančno poznamo sisteme gradnje, ki jih uporabljamo ter druge sisteme, ki jih vgrajujemo v objekte.
Vso potrebno projektno dokumentacijo vam izdelamo v sklopu našega projektivnega biroja. Na področju pasivne gradnje smo na slovenskem področju »orali ledino«. S pasivno gradnjo se ukvarjamo že deseto leto.

Poleg projektnega dela vam lahko ponudimo popolno svetovanje pri izbiri vseh komponent, ki so potrebne za izvedbo takega objekta, za izdelavo celotne projektne dokumentacije za pridobitev gradbenega dovoljenja in projektne dokumentacije za izvedbo objekta. Na podlagi izdelane dokumentacije seveda lahko pridobite subvencijo Ekosklada. To omogočimo vsem našim strankam. Več o energetski bilanci si lahko ogledate na www.energetskabilanca.si.

V nadalnji fazi vam ponudimo možnost izvedbe objekta ali pa samo določenih gradbenih faz. Za vse ključne komponente ovoja (ovoj, izolacija talne plošče, prezračevanje, okna..) vam ponudimo preverjenega izvajalca, ki lahko kompetentno izvede svoj segment posla. Pri izbiri izvajalcev nam je ključna strokovna usposobljenost in kvalitetne reference.

Prepričani smo, da Vam lahko ponudimo celostno storitev, ter da smo kvaliteten in korekten partner pri izvedbi Vašega objekta, ki bo Vam prijeten Dom, nam pa kvalitetna referenca. Ponujamo Vam torej objekt, ki bo zadostil vsem evropskim kriterijem za pasivno ali nizkoenergijsko gradnjo.

Nekaj naših referenc si lahko ogledate na: http://www.arhem.si/reference

Za dodatne informacije in ponudbe nas prosim kontektirajte na:

PasivnaGradnja.si
Arhem d.o.o.
Ulica talcev 5, 1000 Ljubljana
T: 01 430-23-19
M: 041 514-746
info@pasivnagradnja.si

Share Button

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.